Apr 2024
Kode Facade

Kode Facade

I hjertet av Bergen ligger Kode Museum som i 200 år har vært hjemmet for mesterverk innen musikk, kunst, kunsthåndverk og design. Med sin lange relasjon til museet ble Callum Innes - den verdenskjente abstrakte kunstneren - invitert til å skape en permanent utstilling av lys som gjenspeiler den subtile fargeblandingen som finnes i hans malerier. I samarbeid med Kevan Shaw Lighting Design skapte de to en unik anvendelse av fasadebelysning som dynamisk sykler gjennom 60 unike "malerier" ved hjelp av farget lys. Utstillingen åpnet den 10. april 2024 samtidig med Innes' utstilling med tittelen "Cadmium Orange Red Violet Lamp Black" og er tilgjengelig for alle som besøker Bergen.

Konsept og komposisjon: Callum Innes
Belysningsdesign: Kevan Shaw Lighting Design

Produkter: Lumenfacade Nano RGBW, Pharos LPC1, Pharos Cloud

Se flere bilder

Dele   
Okt 2021
Norsk Lyspris 2021

Norsk Lyspris 2021

Vi är glada och stolta över att fasadbelysningen på Markeveien i Bergen nominerats till Norsk Lyspris 2021. Projektet har varit nyskapande på många sätt men främst i sättet det genomförts. Förutom en halvdags provbelysning av en lokalanställd medarbetare på Lightbureau har arbetet med design, driftsättning och programmering gjorts helt på distans. LightBureau gjorde ljusdesignen från Oslo och vårt Stockholmskontor och Göteborgskontor samarbetade kring koncept, tekniska lösningar och programmering. Självklart ligger Pandemin bakom arbetssättet men det gav oss många lärdomar inför framtiden. Armaturer från Lumenpulse och Xicato.

Se flere bilder

Okt 2021
Lights in Alingsås 2021

Lights in Alingsås 2021

Workshopen på Lights in Alingsås är nu avslutad och resultatet klart för oss i allmänheten att ta del av. Här är en liten smakbit från Site 2 med Rodrigo Muro som Ljusdesigner och produkter från Lumenpulse. Gillar du ljussättning så boka in ett besök i Alingsås innan den 7 november. Väl värt en omväg.

Se flere bilder

Jan 2017
Skibakken i Narvik

Skibakken i Narvik

Narvikfjellet er omgitt av blå  Atlanterhavs fjorder og taggete fjelltopper og er helt forskjellig fra andre skisteder. Systemet har Norge største heis systen med bl.a en høydeforskjell på 882 meter. Dessverre ble bare en del av bakken belyst, noe som ga reduserte muligheter for skiturer i de mørke vintermånedene. Nå har det endret seg. Siden januar 2017 har man helt fra toppen av bakken fått installert moderne og energieffektiv LED-belysning. Belysningen kommer fra Ewo og er av type R 4 og R har linser som meget nøyaktig retter lyset langs bakken for å redusere blending og lystap. Totalt 39 armaturer er installert sammen med master fra Scanmast.

 

Dele   
Mar 2014
Lux review gir skandinavia oppmerksomhet.

Lux review gir skandinavia oppmerksomhet.

Lux review gir oppmerksomhet åt Sölvesborgs Bru i neste nummer. Den vakkert formede bruen lyssattes i 2013 av Ljusarkitektur. Armaturene er fra Lumenpulse og kontrollen fra Pharos Controls.   Läs artikeln.

Se flere bilder

Dele   
Mar 2014
Multilamp

Multilamp

Multilamp fra Green Industry er en svært fleksibel armatur for produksjonsmiljøer. Den er klassed som IP66 og egnet for både innendørs og utendørs miljøer. Designen er modulbasert, noe som betyr at armaturen er tilgjengelig med lysstyrker fra 4608lm (4 moduler) til 9216 lm (8 lysdioder), alle på 4000K. Huset er laget av støpt aluminium 6060 og optikk i UV-stabilisert plastikk. Drivenheten er bygget inn i armaturen og tilkoblingen til 200V gjøres enkelt  med en snabbkoppling.

Dele   
Jan 2014
Gang og sykkel-tunnel i Linköping

Gang og sykkel-tunnel i Linköping

Linköping by har de siste årene investert tungt i å heve lyset i byen. Den årlige begivenheten "Vinterljus" har satt fokus på belysning i bybilden med sine kreative midlertidige lysinstallasjoner. Hvert år er det lagt vekt også på å gjøre noen permanente installasjoner som en del av en langsiktig investering i en spennende belysning av byen. Et godt eksempel tror vi er vandre-og sykkeltunnelen på Industrigaten.

Se flere bilder

Dele